Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Coğrafi Bakış Açısıyla Film ve Diziler

$6.40
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 24-04-2024
Reference:
NK-9786257492966
Love4
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Medya ve coğrafya ilişkisi, Türkiye'de henüz yeterince çalışılmamış bir konu alanıdır. Günümüz dünyasının önemli medyatik araçlarından olan film ve diziler, beşerî coğrafyanın sınırları içerisine dâhil edilmektedir. Film ve diziler, sadece eğlence aracı olarak düşünülemez. Coğrafya biliminin klasik konuları dışında olsa da gerçek dünyanın taklidi, temsili olmaları ve sınır tanımayan etkileri nedeniyle esasında sıra dışı bir çalışma alanı değildir. Film ve dizi alanı, değişen dünyanın güç ilişkilerinin ve küreselleşmenin etkisiyle çok olağan hatta konuyla ilgili literatürde belirtildiği gibi coğrafyacıların çalışması için haklı birçok gerekçeye sahip bir alandır.
Film ve diziler; mekân-zaman, yer-anlam ilişkisi ile coğrafyacıların dikkatini çekmiş olup hümanistik akım ve kültürel çalışmaların sonucu olarak coğrafya biliminin kapsamına girmiştir. Coğrafya eğitimi, şehir coğrafyası, kültürel coğrafya, ekonomik coğrafya, turizm coğrafyası gibi beşerî coğrafyanın alt alanlarıyla yakından ilgilidir. Coğrafi perspektiften oldukça geniş bir yelpazede çalışılabilecek olan film ve diziler kültürel, ekonomik, çevresel, toplumsal, (jeo)politik vb. etkileri ile bilim dünyası için önem arz etmektedir. Yabancı literatürde “film coğrafyası” gibi yeni bir alt alan olarak tartışılan ve çalışılan film-coğrafya ilişkisinin gelecekte daha güçlü bir coğrafi temelde devam edeceğini söylemek yanlış olmayacaktır. Bunun yanı sıra film ve TV yapımları gibi medyatik araçları inceleyen coğrafi araştırma merkezlerinin kurulabileceği beklentisi de ütopik değildir.
Bu kitapta; film ve dizilerle coğrafya bilimi arasındaki ilişkinin nasıl olduğu literatüre dayandırılarak tasvir edilmiş, film ve dizilerle coğrafyacıların neden ilgilenmesi gerektiği açıklanmaya çalışılmıştır. Ayrıca film-turizm ilişkisine çoklu bir bakış açısıyla yaklaşılmış ve film turizminin genel özellikleri irdelenmiştir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786257492966

Data sheet

Writer
Özlem Çakar Çelik
Publication Year
Eylül, 2021
Number of pages
200
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
15,5x21,5
ISBN
978-625-7492-96-6
Reviews(1)
Overall rating
5
1 Review
Quality
(5)
Speed
(5)
Communication
(5)

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in