Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

AĞLAYAN KUDÜS - Filistin Dramına Dair Ummu Sa‘d Adlı Roman ve Tahlili-

$0.71
Sold out
Notify me when available
Reference:
NK-9786052149706
Love2
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Tahlilini yaptığımız Ummu Sa'd adlı roman, kaybedilen topraklara, ağlayan Kudüs'e tekrar nasıl dönülebileceğinin bir denemesidir. Üstelik, büyük bir özlemle, gülümsemek isteyen Kudüs'e ve Filistin'e, tez elden nasıl dönülebileceğinin bir arayışıdır.
Bu eserde, sılaya dönüşte kadının özellikle de annenin üstlenmesi gereken role dikkat çekilmektedir. Zira anneler, yiğitlerin dünyaya getirilmesi, eğitilmesi ve motivasyonunda temel şahsiyetlerdir. Annelerin sorumluluk alarak toplumu bilinçlendirmede, millî ve manevî değerlere sahip çıkıp, bunları ideal hâline getirmede canı gönülden gayretleri oldukça önemlidir. Başta vatan savunması ve romanda olduğu üzere Filistin ve Kudüs'ün kurtarılmasındaki her türlü çabalarının da ayrı bir değeri vardır. İşte bu noktada müellif Gassân Kenefânî, eserinde Ummu Sa'd'ı (Sad'ın annesini), başta gençler olmak üzere kadınlara ve özellikle de annelere rol model olarak takdim etmektedir. İnşallah böylece ilahî adalet yerini bulacak, ağlayan Kudüs tekrar gülecektir.
Ummu Sa'd adlı romanının tercümesi de eserin son bölümüne konulmuştur. Romanın asıl nüshasını okurken, tercümeden zaman zaman istifade etmenin Arapça öğrenenlerin seviyelerini yükseltmelerine de vesile olacağını ümit etmekteyiz.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786052149706

Data sheet

Publication Year
Şubat, 2019
Number of pages
216
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
13,5x19,5
ISBN
978-605-2149-70-6
Reviews
No comments
5 other products in the same category:

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in