Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

UYGULAMADAN TEORİYE EĞİTİM YÖNETİMİ - Eğitim Yönetimi Alanındaki Öğretim Üyelerinin Deneyim Paylaşımları

$5.56
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 01-04-2024
Reference:
NK-9786254274640
Love2
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Yönetim, örgütsel amaçları gerçekleştirmek için insan ve madde kaynaklarından etkili bir biçimde yararlanma süreci olarak tanımlanabilir. Bu süreçte yöneticilerin karşılaşacağı pek çok sorun olmakla birlikte söz konusu örgüt, ham maddesi ve ürünü insan olan bir örgütse, bir başka deyişle eğitim örgütü ise yöneticinin işi daha da zordur. Bu tür örgütlerde yöneticilerin kuramsal bilgilerini ve uygulamadan elde ettikleri deneyimlerini her olay için yeniden gözden geçirmeleri gerekmektedir. Durumsallık, kaos ve gevşek yapı gibi kavramların bu tür örgütleri daha iyi ifade ettikleri söylenebilir. Bu kitapta, dekanlık, rektörlük, genel müdürlük, Talim Terbiye Kurul Başkanlığı gibi üst düzey eğitim yöneticiliği görevlerinde bulunmuş, yönetimi kuramsal anlamda iyi bilen, uygulamanın içinden gelen eğitim yönetimi profesörlerinin yöneticilik deneyimleri okuyucu ile paylaşılmaktadır.
Bu kitapta, yöneticilerin sorunlar karşısında gösterdikleri davranışların nasıl farklılaştığı, insan ilişkilerinin ne denli çeşitlilik ve karmaşıklık gösterdiği, yaşayanların ağzından anlatılan olaylarla somutlaştırılmakta, örgütsel ortamda çalışan insana ilişkin değerlendirmeler yapılmakta, bu değerlendirmeler yer yer veciz sözlerle ifade edilmektedir. Bu kitap ülkemizde, tarihin bir döneminde yaşanan eğitim yönetimi ile ilgili olaylara tanıklık etmekte, eğitim yönetimi alanında çalışan akademisyenlere ve uygulamacılara ışık tutmaktadır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254274640

Data sheet

Writer
Ali İlker Gümüşeli, Ali Rıza Erdem, Burhanettin Dönmez, Coşkun Bayrak, Esergül Balcı, Mehmet Durdu Karslı, Mehmet Korkmaz, Nail Yıldırım, Niyazi Can, Sadegül Akbaba Altun, Servet Özdemir, Tokay Gedikoğlu
Publication Year
Kasım, 2022
Number of pages
244
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
13,5x21,5
ISBN
978-625-427-464-0
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in