Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

TÜRK-ALMAN ÇALIŞMALARI SERİSİ II Sağlık Bilimleri Makaleleri - TÜRKISCH-DEUTSCHE STUDIEN - Band II: Beiträge aus den Ge

$10.49
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 26-04-2024
Reference:
NK-9786254172441
Love1
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Bu eser, 2019 yılında Türk-Alman ilişkilerini multidisipliner bir anlayışla ele almak gayesiyle kurulmuş olan Hacettepe Üniversitesi Türk-Alman İlişkileri Uygulama ve Araştırma Merkezinin (HÜTAİ) ikinci yayınıdır. “Türk-Alman Çalışmaları Serisi I: Sosyal Bilimler Makaleleri” başlıklı ilk yayınımız, merkezimizin kuruluşundan bir yıl gibi kısa bir süre sonra, 2020 yılında, yayınlanmıştı. Hacettepe Üniversitesinin Sağlık Bilimleri alanında Türkiye'de sahip olduğu rakipsiz konum, HÜTAİ olarak ikinci yayınımızı bu alanda yapmamız konusunda bizi teşvik eden en önemli etkenlerden bir tanesi olmuştur. Merkezimizin odak noktasında yer alan Türk-Alman ilişkilerinin, Sağlık Bilimleri alanında Hacettepe Üniversitesi önderliğinde geliştirilmesi en büyük temennimizdir.
Bu kitabın hazırlanmasında temel amaç; Türk-Alman sağlık sistemi ve sağlık politikaları içerisinde aile hekimliği, aşılama, pandemi sürecinde bakım, tamamlayıcı-alternatif tedavi uygulamaları, hemşirelik bakımı, yaşlı bakım modelleri ve sağlık bağlamında göçmenlik olgusu gibi son dönemlerde iki ülke arasında sağlık alanında gündemde olan konular hakkında bilgi vermek ve var olan bilgilerin zenginleşmesine katkı sağlamak olmuştur. Kitapta yer alan bölümler, her biri konu ile ilgili alanda uzmanlığı, çalışmaları ve deneyimi olan çok değerli yazarlar tarafından ele alınmış ve Türk-Alman ilişkisi içerisinde sağlık konusu multidisipliner bir bakış açısı ile sunulmuştur. Bu derleme kitabın, Türk-Alman Sağlık Bilimleri konusundaki literatüre zengin konu envanteriyle katkı sağlaması dileğimizle...


Dieses Buch ist die zweite Publikation des Forschungszentrums für türkisch-deutsche Beziehungen der Hacettepe Universität (HÜTAİ), das 2019 gegründet wurde, um türkisch-deutsche Beziehungen aus einer multidisziplinären Perspective zu betrachten. Unsere erste Publikation „Türkisch-Deutsche Studien- Band I: Beiträge aus den Sozialwissenschaften“ erschien 2020, kurz nach der Gründung unseres Forschungszentrums. Die wissenschaftliche Kompetenz und der Erfolg der Hacettepe Universität im medizinischen Bereich hat uns motiviert, eine zweite Publikation herauszugeben. Im Fokus steht nun die Erweiterung der türkisch-deutschen Beziehungen in den Gesundheitswissenschaften unter Führung der Hacettepe Universität.
Das Anliegen dieses Buches ist die Überlieferung fachlicher Kenntnisse über Familienmedizin, Impfung, Pflege in der Pandemie, alternative und komplementäre Pflegemethoden, Kranken- und Altenpflege unter der Rubrik des türkisch-deut- schen Gesundheitssystems und Gesundheitspolitik sowie der Beitrag zu Migration und Gesundheit, was in den letzten Zeiten zwischen beiden Ländern zu einem aktuellen Thema geworden ist. Autorinnen und Autoren haben mit ihrer Expertise zu den jeweiligen Themen beigetragen und zu türkisch-deutschen Beziehungen im Gesundheitswesen eine multidisziplinäre Perspektive verschaffen. Wir hegen die Hoffnung, dass dieser Sammelband einen fachlichen Beitrag leistet.

Brigitte Benjens, Burcu Şimşek, Dilek Menemenlioğlu, Fatoş Korkmaz, Gül Kalyoncu, Gülten Koç, Hamidiye Ünal, Hilal Aksoy, Iris Meyenburg Altwarg, İmatullah Akyar, İrem Öz, Mehmet Ballıkaya, Nilgün Kuru Alıcı, Nur İzgü, Oğuz Işık, Reyhan Atasü Topcuoğlu, Sabine Behnert, Sabine Torgler, Selviye Spriewald, Sultan Ebru Bulgurcuoğlu, Şengül İnce, Türken Çağlar, Uğur Sadioğlu, Yaşar Bilgin, Zehra Gök Metin, Zeynep Begüm Kalyoncu Atasoy.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254172441

Data sheet

Publication Year
Aralık, 2021
Number of pages
388
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-417-244-1
Reviews
No comments
5 other products in the same category:

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in