Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Evrende Matematik

$3.38
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 25-04-2024
Reference:
NK-9786254171475
Love1
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Bulutsuz bir gecede, dolunayı gördüğümüzde onun bize olan uzaklığını, şeklini, yarıçapını ve kitlesini merak ederiz. Astronomi bilimini doğuran itici sebeplerden biri de meraktır.
İnsanlar; Güneş'i ve Ay'ı hayranlıkla izlemişler, daha sonra yaptıkları küçük teleskoplarla gezegenleri ve yakın yıldızları gözlemlemişlerdir. Teknolojinin gelişmesi ile daha büyük teleskoplar yaparak onlarla yıldızları ve bizim galaksimiz olan Samanyolu’nu tanımışlardır. 20. yüzyılın ortalarından itibaren icat ettikleri güçlü radyo teleskoplarla diğer galaksileri ve karadelikleri keşfetmişlerdir.
Evren, Büyük Patlama (Big Bang)’dan 15 milyar yıl sonra bugünkü hâlini almış ve bundan 4,5 milyar yıl önce Dünyamız meydana gelmiştir.
Sonsuz büyük şekiller ve sayılar ile sonsuz küçük şekiller ve sayılar, matematiğin konusudur. Evrenin oluşumunda ve gelişiminde inanılmaz derecede hassas bir ölçü vardır. Ünlü filozof Galileo; “Tanrı kâinatın kitabını matematik diliyle yazmıştır.” sözü ile Evreni, Tanrı'nın yazdığı bir kitap olarak kabul etmiştir. Gerçekten, evrende her şeye bir ölçü tayin edilmiş ve bunu sayılarla ifade etme, insana bir görev olarak verilmiştir.
Evrenin oluşumunda, çok hassas ölçülerin hâkim olduğu bir matematiksel kesinliğin mevcut olması nedeniyle bu kitabın adının “Evrende Matematik” olması uygun görülmüştür.
Bu kitabın hazırlanmasındaki amaç; astronomi eğitimi almış biri olarak insanların evren ile ilgili merak ettikleri bazı bilgileri fazla bilimsel derinliğe inmeden, daha çok ölçüleri esas alarak sunmaktır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254171475

Data sheet

Publication Year
Eylül, 2021
Number of pages
80
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
13,5x21,5
ISBN
978-625-417-147-5
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in