Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

KAMU POLİTİKASI ANALİZİ: Yöntemler ve Teknikler

$3.00
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 26-04-2024
Reference:
NK-9786254067938
Love5
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Küresel gelişmelere paralel olarak Türkiye’de de yaygınlaşan kamu politikası analizi çalışmaları hem karar alma süreçleri hem de politika önerileri geliştirme sürecinde yeni yöntemler ve teknikler kullanmayı gerektirmektedir. Kamu Politikası Analizi: Yöntemler ve Teknikler kitabı da bu amaçla özellikle analiz süreçlerinde teknik bilgi aktarımlarını içerecek şekilde hazırlanmıştır.
Kamu politikası analizlerinde kullanılan farklı yöntem, teknik, çerçeve, yaklaşım ya da modelden söz etmek mümkündür. Öte yandan bu araştırma araçlarının sınıflandırılmasında farklı yaklaşımlardan söz etmek mümkündür. Yazarlar, sıralanan araçları ikili bir ayrımla; karar verme modelleri ve kamu politikası analiz yöntemleri olmak üzere iki ana eksende ele almıştır. Bu kapsamda; rasyonel aktör modeli, arttırımcı model, karma modeller, grup yaklaşımı, elit/seçkinci model, kamu tercihi modeli, siyasal sistem yaklaşımı, süreç yaklaşımı başlıkları altında karar verme modelleri incelenmiştir. Analiz yöntemleri başlığı altında ise; kurumsal rasyonel tercih, kesintili denge teorisi, politika ağbağları yaklaşımı, savunucu işbirliği çerçevesi, sosyal inşacılık kuramı, çoklu akış çerçevesi ile yenilik ve yayılım modelleri ele alınmıştır.
Kamu Politikası Analizi: Yöntemler ve Teknikler kitabının, lisans ve lisansüstü derslerde analiz yöntemlerinin öğretimi için kullanılması ve araştırmacılar için analiz tekniklerinin öğrenimi noktasında faydalı olması ümit edilmektedir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254067938

Data sheet

Publication Year
Şubat, 2021
Number of pages
104
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-406-793-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in