Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Özel Eğitime Gereksinimi Olan Bireyler İçin Beden Eğitimi ve Spor

$5.05
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 01-04-2024
Reference:
NK-9786254397578
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Özel gereksinimli bireyler için yaşam kalitesini arttırmanın en önemli basamaklarından birisi de hareket eğitimi, egzersiz, oyun ve sportif etkinliklerdir. Bu amaçla yapılacak her türlü program, özel gereksinimli bireylerin yaşam kalitesini arttırarak onları hayata bağlayıp sosyalleşmelerine katkı sağlayacaktır.
Bu amaçla yazılan bu kitap, dört bölümden oluşmaktadır.
Birinci bölümde; özel eğitime gereksinim duyan bireylerle ilgili tanımlar, amaçlar, özel eğitim gereksinim nedenleri, özel gereksinimli bireylerin fiziksel, ruhsal, toplumsal, cinsel ve kişilik özellikleri konu başlıkları bulunmaktadır. İkinci bölümde; özel gereksinime ihtiyacı olan bireylere yaptırılacak rekreasyon etkinlikleri, rehabilitasyon hizmetleri, hareket eğitimi ve oyun, egzersiz ve spor eğitiminin, rekreasyon ve rehabilitasyonun amacı hakkında bilgiler verilmektedir. Üçüncü bölüm; tüm özel gereksinime ihtiyacı olan (zihinsel olarak özel gereksinimli, fiziksel olarak özel gereksinimli, işitsel olarak özel gereksinimli, görsel olarak özel gereksinimli, down sendromlu olarak özel gereksinimli, otizm spectrumlu olarak özel gereksinimli, obezite problemi yaşayanlar, Multiple Scleroz (MS)) vb. özel gereksinimli) bireylerle ilgili genel ve özel bilgileri ayrıca, omurga deformasyonlarından kifoz, lordoz, scolyoz, torticolous ve düz sırt hakkında genel bilgi ve yaptırılabilecek egzersiz örneklerini kapsamaktadır. Dördüncü bölümde; ise, tüm özel gereksinime ihtiyacı olan grupların (özel durumlarına göre) yapabileceği egzersiz örneklerine yer verilmiştir. Bu egzersizler örnek oluşturmaktadır. Eğitmen-uzman kişi, kendisinden hizmet alıcı olan özel gereksinimli bireyin durumuna göre bu egzersiz örnekleri üzerinde adaptasyon yaparak farklı şekilde uygulayabilir.
Kitap, tüm spor eğitimcilerine, egzersiz uzmanlarına, özel spor eğitmenlerine, rekreasyon bölümü öğrencileri ve eğitimcileri için bir kaynak olması dileğiyle...
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254397578

Data sheet

Publication Year
Eylül, 2021
Number of pages
180
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-439-757-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in