Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Eğitim Fakülteleri İçin Yazılı ve Sözlü Anlatım

$0.89
Sold out
Notify me when available
Reference:
NK-9786051333441
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
En gelişmiş iletişim aracı olan dil, her türlü kültür faaliyetinin temelini teşkil ettiği gibi medeniyetin de göstergesi olmuştur. Dil, düşüncenin oluşum ve gelişiminde yegâne araçtır. Yine duyguların çeşitlenmesinde ve etkili bir biçimde ifade edilmesinde vazgeçilmez bir unsurdur. Hem ferdî, hem de sosyal anlamda dilin bu derece hayatî bir öneme sahip olması, bütün ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de ana dili eğitiminin okul öncesi eğitim basamağından yükseköğretime kadar uzanmasını gerektirmiştir
Dil, insan şahsiyetinin vitrinidir. Kimi insanlar, içlerinde taşıdıkları değerli bilgileri dile getiremezler. Bunlar, dükkânında bulundurduğu malı vitrinlemesini bilmeyen iş bilmez esnafa benzerler. Kimi insanlar, içlerinde olmayan değerleri, söz söylemedeki ve yazı yazmadaki ustalıklarıyla varmış gibi dillerinde ve kalemlerinde taşırlar. Bunlar, dükkânda olmayan malı, müşteri çekmek maksadıyla vitrine koyan sahtekâr esnafa benzerler. Kimileri de, içlerinde taşıdıkları değerleri yerinde, zamanında ve uygun kişilere karşı sözlü veya yazılı olarak ifade etmesini iyi bilirler. Bunlar da işini bilen ve aynı zamanda dürüst bir esnaf gibidirler. Bunlar, olduğu gibi görünen, göründüğü gibi olan ve olmasını arzu ettiği doğrultuda kendilerini geliştiren kişilerdir. Bu çalışmanın maksadı, siz değerli okuyucuyu üçüncü grup insan seviyesine yükseltmektir. Yani sizin okuyarak, dinleyerek, izleyerek edindiğiniz bilgi ve birikimleri yazılı ve sözlü olarak muhataplarınıza etkili bir biçimde anlatabilmenizi sağlamaktır. Bu çalışma, sizin kendinizi doğru ifade etmenize bir katkısı olduğu zaman amacına ulaşmış olacaktır.
Kitap iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Yazılı Anlatımla ilgili kavramsal bilgilerin yanında uygulamaya yönelik örnekler yer almaktadır. Yazılı Anlatımda konu, plan, bakış açısı, yazıya başlama teknikleri, anlatımda kelime, cümle ve paragraf, yazılı anlatım türleri, anlatım bozuklukları, yazım kuralları ve noktalama işaretleri gibi konulardan oluşmaktadır. Kitabın ikinci bölümü Sözlü Anlatıma ayrılmıştır. Bu bölümde konuşma ve güzel konuşmaya yardımcı teknikler, sesin nitelikleri, söyleyiş ve boğumlanma kusurları, solunum ve ses şiddeti alıştırmaları, sözün ezgisi, sözlü anlatımda üslup, konuşma dilinin özellikleri, konuşmada kullanılacak söz sanatları, konuşma yanlışları, önemli günler için konuşma hazırlama, şiir okuma teknikleri, sözlü anlatım türleri, diksiyon ve önemi, gibi konular yer almaktadır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786051333441

Data sheet

Publication Year
Eylül, 2012
Number of pages
364
Number of Prints
1. Basım
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-605-133-344-1
Reviews
No comments
5 other products in the same category:

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in