Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

PEDAGOJİK GRAMER - Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Tasarımı

$4.46
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 26-04-2024
Reference:
NK-9786257363860
Love3
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Araştırmacıların dile farklı açılardan yaklaşımları, gramer çalışmalarında farklı türlerin oluşmasına sebep olmuştur. Bu türlerden bilinen en önemli ikisi “buyurucu“ ve “betimleyici“ gramerdir. Buyurucu tür, gramere “doğru” ve “yanlış” gözüyle yaklaşırken betimleyici tür grameri bütün özellikleriyle birlikte resmetmeye çalışır. Aralarındaki bu temel farka rağmen bu iki türün de ortak özelliği, ikisinin de grameri teorik zeminde ele alıyor olmasıdır. Grameri pratik yani insanlar arası iletişime dönük olarak ele alan gramer türü ise pedagojik gramerdir.
Pedagojik gramerde sürecin içinde insan faktörü olduğu için dilbilim dışında başka bazı disiplinler de devreye girmektedir. Bunlardan başlıcaları; psikoloji ve eğitim bilimleridir. Dolayısıyla pedagojik gramer dilbilim, psikoloji ve eğitim bilimlerinin verilerinden faydalanarak bir dilin gramerinin yabancı dil olarak daha iyi nasıl öğretilebileceğini, öğrenilebileceğini ya da kullanılabileceğini araştırır.
İkinci/yabancı dil öğretimi ile ilgili literatürde birçok yaklaşım bulunmakla birlikte pedagojik gramerin çıkış noktası gramerdir. Pedagojik gramer, dil derslerinde gramerin üzerini örten yaklaşımlardan bu yönüyle en baştan ayrılmaktadır ancak pratiğe dönük bir gramer olduğu için bu yaklaşımların bazı tezlerini kullanarak grameri yalnızca sınıfta öğrenilen birtakım teorik bilgiler olmaktan çıkarıp hayatın içine yerleştirmektedir.
Bu kitap, yabancı dil olarak Türkçe dersleri için pedagojik gramer teorisinden faydalanarak bir ders modeli ortaya koymaktadır. Bu ders modelinin basamakları kitap boyunca hem teorik olarak tartışılmakta hem de örnek dersler (etkinlikler) sunulmaktadır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786257363860

Data sheet

Publication Year
Mayıs, 2021
Number of pages
126
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-7363-86-0
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in