Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

TÜRKÇE ÖĞRETİM PROGRAMLARI - Yöntem ve Teknikler

$6.75
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 26-04-2024
Reference:
NK-9786254399541
Love5
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Cumhuriyet Dönemi'nde Türkçe dersi için ilk program 1924 yılında yayınmlanmıştır. İlk programdan bugüne öğretim programlarında birçok kez değişikliğe gidilmiştir. Hâlihazırda 2019 yılında hazırlanan öğretim programı uygulanmaktadır.
Türkçe öğretim programları bugün bilginin tekrarından ziyade keşfine ve aktarımına; günlük ihtiyaçlar için diğer bilgilerle bütünleştirilmesine ve yenilenerek yeni durumlarda ihtiyaca cevap verebilmesine dair bir anlayışa sahiptir. Bu anlayış; öğretim sürecinde aktif, araştıran, sorgulayan, eleştiren, sonuçları diğerleri ile birleştirebilen aktif öğrenci ilkesi ile öğretimde hayat bulur. Bahsedilen amaç ve ilkelere ulaşabilmek için izlenecek yolu belirleyen öğretim yöntem ve tekniklerinin dikkat ve özenle seçilmesi gerekmektedir. Nitekim yöntem amaca ulaşmak için izlenen veya tutulan yol, teknik ise yöntemin uygulamaya konma biçimidir. Bu bağlamda öğretim programları, izlediği yaklaşım ve içerdiği öğretime dair açıklamalarla öğretmenlerin Türkçe dersinde kullanacakları yöntem ve teknikleri işaret etmelidir.
Türkçe öğretiminde uygulanmış ve uygulanmakta olan öğretim programlarının yöntem ve teknik kullanımı açısından incelenmesi değer taşımaktadır. Öğretim programlarının öğrenme-öğretme sürecine dair ortaya koyduğu çerçeve ile yöntem ve tekniklerinin bu çerçeve içindeki yerinin belirlenmesi öğretim etkinliklerine yol gösterici olacaktır. Dolayısıyla Türkçe öğretimi program geliştirme süreci için de faydalı bilgiler sunulabilecektir. Bu doğrultuda eserde, Türkçe öğretimine yönelik Cumhuriyet Dönemi’nde hazırlanan ve uygulamaya konulan öğretim programları, öğrenme-öğretme süreci ile yöntem ve tekniklerin kullanımı açısından değerlendirilmiştir.
Eserde, Türkçe öğretim programlarının yaklaşım, öğrenme alanları ve amaç-kazanımlarına dair değerlendirmeler kronolojik sırayla verilmiştir. Öğretim programlarındaki öğrenme-öğretme anlayışı doğrultusunda kullanılabilecek yöntem ve teknikler belirlenmiştir. Türkçe öğretiminin öğrenme/beceri alanları ile kullanılabilecek yöntem ve teknikler yine öğretim programları aracılığıyla açıklanmıştır. Yöntem ve tekniklerin uygulanmasına dair esaslar ortaya konulmuştur. Programların “Nasıl?” sorusuna verdiği yanıtlar üzerine odaklanılmıştır. Türkçe öğretim programlarına göre öğrenme-öğretme sürecinde yöntem ve teknik kullanımı açısından nasıl bir değişimin olduğu gösterilmeye çalışılmıştır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254399541

Data sheet

Writer
Sedat Maden
Publication Year
Mart, 2022
Number of pages
280
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-439-954-1
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in