Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Yaratıcı Okuma

$3.91
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 22-04-2024
Reference:
NK-9786053201175
Love2
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Yaratıcı okuma; okunanda yeniyi arama, sunulan metni işlevsel olarak okuma, metindeki farklı bilgi kaynakları içerisinde var olan etkileşimi kavrama ve anlamadır. Yaratıcı okuma; yazarın niyeti ile metnin içeriğinin okur tarafından farklı yorumlanması, bir metnin içeriğinden çok onu okuyanın dışarıdan tekrar inşa etmesidir. Metni yeniden yapma, oluşturma, dokuma ve ona farklı bir bakış açısı verme, yani muhayyilenin metne giydirilmesi denebilir.
Kitabın birinci bölümünde genel hatlarıyla okuma ele alınmıştır. Okumanın çeşitleri, okumanın bileşenleri, zihinsel süreçleri, okuma modelleri ve okumanın Türkçe öğretim programlarındaki yeri ve önemine değinilmiştir. İkinci bölümde, üstbilişsel okuma ve stratejileri; üçüncü bölümde, yaratıcı okumaya giden süreç, yaratıcı düşünce, yaratıcılık ve eğitim gibi konular anlatılmıştır. Dördüncü bölümde, yaratıcı okumanın literatürdeki yeri, yaratıcı okumanın yapısı, süreci, gelişimi, yöntemi, duygusal faktörleri ve etkinlik boyutu açıklanmıştır. Beşinci bölümde, Türkçe öğretim Programlarının durumuna, dil becerileri ve Türkçe derslerinde yaratıcılığın önemine değinilmiştir. Altıncı bölümde, yaratıcı okuma uygulama etkinlik örneklerine, Yedinci bölümde, yaratıcı okuma örnek öğretmen kılavuzuna, son bölümde ise yaratıcı okuma öğrenci etkinlik kitabı örneğine yer verilmiştir.
Toplumumuzun her kesimine hitap eden bu eser; özellikle öğrenciler, öğretmen adayları, öğretmenler, akademisyenler ve aileler için de bir kılavuz kitap niteliğindedir. Kitabın Türkçe eğitimi alanına da farklı bir soluk getireceğine ve yeni çalışmalara öncülük edeceğine inanıyoruz.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786053201175

Data sheet

Publication Year
Nisan, 2015
Number of pages
186
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-605-320-117-5
Reviews
No comments
5 other products in the same category:

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in