Click for more products.
No products were found.
Kobiety
Mężczyźni
Dziecko
Do Higieny Osobistej
Dom & Życie
Sport & Outdoor
Hobby, prezent i sztuka
Supermarket
×

Otizm Spektrum Bozukluğunda ETKİNLİK ÖRNEKLERİYLE SAĞLIK EĞİTİMİ

$4,80
Wyprzedane
Powiadom mnie kiedy będzie dostępny
Reference:
NK-9786253980764
Love1
Add to compare0
Add to wishlist
Bezpłatna wysyłka przy zakupach o wartości 450 TRY lub więcej z UPS
Opis
Sağlık, yaşamı sürdürmek için en temel konudur. Sağlıklı olmak için bireylerin bilgi, beceri ve davranışsal boyutlarda yapmaları ve uzak durmaları gerekenler vardır. Bunlar sağlık eğitimi yoluyla kazandırılır. Sağlık eğitimiyle bireylerin sağlıkla ilgili öğrendiklerini yaşamlarının her alanında sergileyerek sağlıklarını koruyan ve geliştiren “sağlıklı” bireyler olarak yaşamlarını sürdürmeleri amaçlanmaktadır. Sağlık eğitimi, tipik gelişen bireylerde benzer araç, yöntem, teknik ya da uygulamalarla sunulmaktadır. Otizm spektrum bozukluğu (OSB) olan bireyler söz konusu olduğundaysa sunulan/sunulacak sağlık eğitimi farklılaşabilmektedir. OSB olan bireylerin tipik gelişen bireylerden farklılaşan özellikleri nedeniyle bu bireylere sunulacak sağlık eğitimi; araç ve gereç, içerik, dil ve anlatım, görsellik, soyut bilgileri somutlaştırma vb. açılarından bireyselleştirmeyi ve uyarlamayı içermektedir. Kısacası OSB olan bireylere uygun sağlık eğitimi sunabilmek için kullanılacak materyallerin “var olana” göre değil “bu bireylerin özelliklerine” göre hazırlanması son derece önemlidir.
Bu kitap, OSB olan bireylerin yaşamlarını daha sağlıklı biçimde sürdürebilmeleri için bilmeleri ve uymaları gereken bilgilerden, kaçınmaları gereken durumlardan, bu bilgileri günlük yaşamlarında sergileyebilmeleri için uygun beceri ve davranış örneklerinden, öğrenilenleri pekiştirmek için hazırlanan etkinlik örneklerinden oluşmaktadır.
Bu kitabın OSB olan bireylere yarar sağlamasının yanı sıra sağlık eğitimi sunan ya da sunacak olan ailelere, öğretmenlere ve diş hekimlerine öğretici, eğlendirici ve etkili bir rehber niteliğinde olacağı düşünülmektedir.
Read moreShow less
Szczegóły produktu
NK-9786253980764

Opis

Pisarz
Serap Doğan, Yasemin Ergenekon
Rok publikacji
Mart, 2023
Numer stron
94
Liczba wydruków
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-398-076-4
Reviews
No comments

Ustawienia

Menu

Create a free account to save loved items.

Zaloguj się

Create a free account to use wishlists.

Zaloguj się