Click for more products.
No products were found.
Kobiety
Mężczyźni
Dziecko
Do Higieny Osobistej
Dom & Życie
Sport & Outdoor
Hobby, prezent i sztuka
Supermarket
×

Sosyal Hizmet Meslek ve Disiplininin Diğer Meslek ve Disiplinler ile İlişkisi

$6,06
1
W magazynie 999 Przedmioty
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 01-04-2024
Reference:
NK-9786254171536
Love2
Add to compare0
Add to wishlist
Powiadom mnie, gdy cena spadnie
Bezpłatna wysyłka przy zakupach o wartości 450 TRY lub więcej z UPS
Opis
Günümüzde modern sosyal bilimlerin dayandığı evrensel gerçeklik, insanı anlama ve insan refahını geliştirme noktasında, disiplinlerarası bir bakıştan yararlanılmasını gerektirmektedir. Nitekim her bir insani sorun, tek bir meslek ve bilimin ele alışıyla çözümlenemeyecek kadar kapsamlı ve zordur. Bir meslek ve bilimin genel esasları ile ontolojik bağlamını çözebilmek, öncelikle o meslek ve bilimin gövdesini oluşturan bilgi kökleri hakkında fikir sahibi olmakla mümkündür. Sosyal hizmet de sosyal bilimler alanında yer alan, insanın iyilik hâlini ve yaşam kalitesini arttırma amacına yönelik, akademik etkinlerde bulunan, aynı zamanda mesleki boyutuyla uygulamaya ışık tutan bir disiplin ve meslektir. Araştırma ve uygulamadan getirdiği, kendi bünyesinden doğan, kuramsal bilgilerin yanı sıra ilişki içinde olduğu diğer sosyal bilimlerin bilgi kümelerinden de yararlanmaktadır.
Türkiye'de, 1961 yılında akademik eğitim sürecine başlayan sosyal hizmet alanında, şu ana kadar sosyal hizmet meslek ve disiplininin diğer meslek ve disiplinler ile ilişkisini ortaya koyan bir kitap çalışmasına rastlanmamış olması, biz editörleri, bu alandaki boşluğu doldurma noktasında harekete geçirmiştir. On dokuz bölümden oluşan bu eserde, sosyal hizmet meslek ve disiplininin; psikoloji, sosyoloji, sağlık, felsefe, antropoloji, sosyal politika, eğitim, hukuk, siyaset bilimi, işletme, ekonomi, iletişim, tarih, coğrafya, demografi bilimleri ile ilişkisinin yanı sıra sosyal hizmetin akademik ve mesleki uygulamalarda sıkılıkla başvurduğu paradigma ve kavram kümeleri içerisinde yer alan onarıcı adalet yaklaşımı ve çocuk adalet mekanizması, insan hakları, etik ve sanat ile bilimsel ve mesleki etkileşimi derinlemesine ele alınmıştır.
Bu kitap, sadece sosyal hizmet alanında değil diğer sosyal bilimler alanındaki öğrenciler, akademisyenler ve uygulayıcılar için de bir başucu kitabı niteliğinde hazırlanmıştır.
Read moreShow less
Szczegóły produktu
NK-9786254171536

Opis

Rok publikacji
Kasım, 2021
Numer stron
264
Liczba wydruków
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-417-153-6
Reviews
No comments

Ustawienia

Menu

Create a free account to save loved items.

Zaloguj się

Create a free account to use wishlists.

Zaloguj się