Kadın
Erkek
Çocuk
Kişisel Bakım
Ev & Yaşam
Anne & Bebek
Ofis & Kırtasiye
Elektronik
Spor & Outdoor
Hobi, Hediyelik & Sanat
Süpermarket

KVKK Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni

KVKK Gizlilik Politikası ve Aydınlatma Metni

* Bu maddede yer alan madde ve mevzuat referansları, Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre sınıflandırılmış olan Kişisel Verilerin Korunması'na göre gösterilmiştir.

Cosmedrome olarak kullanıcılarımızın kişisel verilerini korumak önceliğimizdir.

Bu kapsamda Cosmedrome olarak Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında bir veri sorumlusu olarak sizleri aydınlatmak isteriz.

Cosmedrome ile paylaştığınız kişisel verileriniz, KVKK uyarınca, işlenme ve aktarılma amacı, toplanma şekli, hukuki nedeni, toplama faaliyeti, hizmet amaçlarımız, yasal yükümlülüklerimiz uyarınca üçüncü kişilere, yurtiçi ve yurtdışındaki taraflara aktarılabilir, saklanabilir, profil çıkarma ve sınıflandırma için kullanılabilir. Yine bu aydınlatma metni ile KVKK kapsamındaki haklarınız konusunda sizleri bilgilendirmek amaçlanmaktadır.

Cosmedrome, siteden alışveriş yapabilmeniz için sizden bazı kişisel bilgilerinizi (isim, adres, telefon, e-posta bilgileri vb.) talep etmektedir. İlgili kişisel verileriniz sitemize doğrudan üye olarak üyelik işlemi ile, telefon ile çağrı merkezimizi arayarak veya sitemizdeki sosyal medya hesabınız üzerinden sitemize giriş yaparak toplanabilir. Siteye sosyal medya hesabınızı kullanarak giriş yapmanız durumunda ilgili sosyal medya kurumu tarafından size açıklanacak kişisel verileriniz ilgili sosyal medya kurumu (örn. www.facebook.com) tarafından Cosmedrome'a aktarılır. Cosmedrome'a bir sosyal medya hesabı ile giriş yapılması durumunda, sitede yer alan üyelik talebinde yer alan bilgiler dışında, ilgili sosyal medya kurumu size doğum tarihi, cinsiyet ve arkadaş listesi vb. bilgiler de gönderecektir.

1-KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI:

Cosmedrome tarafından toplanan kişisel verileriniz, Kanun'un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen ve özellikle "Açık rıza" ile 5. maddenin 1. fıkrasında belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamındadır. Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda olan veya rızası hukuken geçerli olmayan kişinin hayatını veya beden bütünlüğünü koruma yükümlülüğü” alt bendi uyarınca “kanunlarda açıkça öngörülmüştür”. "A Sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olmak kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin zorunlu olması, "Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirmesi zorunludur. ", "İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması", e bendi uyarınca, "Kurulması, kullanılması veya veri işlenmesinin korunması için zorunlu olması", Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine zarar verilmemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için” ve 6. maddenin 2. fıkrası ile 3. fıkrada belirtilen “Açık rıza” “Özel nitelikli kişisel verilerin işlenmesi, sağlık ve cinsel hayat dışında, kanunun öngördüğü hallerde açık rıza alınmaksızın" hukuki sebeplere dayanılarak işlenebilir.

Sunduğumuz ürün ve hizmetleri ilgili kişilerin beğenilerine, kullanım alışkanlıklarına ve ihtiyaçlarına göre özelleştirerek ilgili kişilere önermek ve tanıtmak için gerekli faaliyetleri planlamak ve yürütmek amacıyla; Üye/kullanıcı memnuniyeti faaliyetlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlamasına yönelik pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, Ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi için / veya hizmetlerden, Cosmedrome tarafından sunulan ürün veya hizmetlerden en yüksek faydayı elde etmek amacıyla ilgili süreçleri planlamak ve/veya yürütmek amacıyla;

Ürün ve/veya hizmetlerin satış süreçlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, satış sonrası destek faaliyetlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, üye/kullanıcı, iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yürütülmesi kapsamında ilgili kişilere fayda sağlanması. Cosmedrome tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi. ilişki yönetimi süreçlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, üye/kullanıcı istek ve/veya şikayetlerinin takibi ve sonuçlandırılması, sözleşme süreçlerinin ve/veya yasal taleplerin takibi;

Cosmedrome ve onunla iş ilişkilerinde bulunan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğini sağlamak amacıyla; Cosmedrome denetim faaliyetlerinin planlanması ve/veya yürütülmesi, Cosmedrome faaliyetlerinin işletmenin gereklerine ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesini sağlamak için gerekli operasyonel faaliyetlerin planlanması ve yürütülmesi, Cosmedrome operasyonlarının güvenliğinin sağlanması, verilerin doğru ve güncel olması, Mevzuata dayalı olarak yetkili kuruluşlara bilgi verilmesi Cosmedrome Şirketin yürüttüğü ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi;

Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetlenmesi ve yürütülmesi, bilgi teknolojileri altyapısının kurulması, yönetilmesi ve kontrol edilmesi, finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi, sigorta işlerinin takibi, hukuk işlerinin takibi, vergi işlerinin takibi, etkinlik/verimlilik ve/veya uygunluk analizlerinin yapılması iş faaliyetleri planlama ve/veya faaliyetlerin yürütülmesi, iş faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi, kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve gerçekleştirilmesi, lojistik ve depolama faaliyetlerinin planlanması ve yerine getirilmesi, üretim, tedarik ve/veya işletme süreçlerinin planlanması ve yerine getirilmesi;

Cosmedrome'un ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve yürütülmesi kapsamında; İş ortakları, çalışanlar ve/veya tedarikçilerin Lojistik Depolama, Sipariş, Ürün Tedarik, Reklam ve performans değerlendirme faaliyetleri kapsamında işlenir.

Ancak kişisel bilgileriniz, siparişlerinizi almak, ürün ve hizmetlerimizi sunmak, ödemelerinizi yapmak, siparişleriniz, ürünleriniz ve hizmetleriniz hakkında pazarlama amacıyla sizinle iletişime geçmek, bilgilerinizi güncellemek, üyeliğinizi yönetmek ve sürdürmek, ilginizi çekebilecek ürün ve hizmetleri önermek, teknik, lojistik sağlamak ve bizim adımıza benzer diğer işlevleri yerine getirmelerini sağlamak, satın aldığınız ürün veya hizmetin ödemesini Cosmedrome'dan satın aldığınız ürün veya hizmet sırasında tahsil etmek , ürünü göndermek, işlemi güvence altına almak, aramızda kurulan hukuki ilişkiden doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi, pazarlama, reklam, dönemsel kampanya çalışmaları, müşteri profillerine özel promosyon faaliyetleri ve istenmeyen kişilerin bulaşmasını önlemeye yönelik müşteri “sınıflandırma” çalışmaları e-postalar, müşteri profili ve davranış sınıflandırmaları, müşteri memnuniyeti şikayetlerinin değerlendirilmesi ve analizi, katran alma, st Oranlama ve verimlilik çalışmaları yapmak, sosyal medya, arama motorları vb. Farklı kanallarda pazarlama faaliyetlerini yürütmek, müşterilere genel ve özel teklifler, ürün ve hizmetler sunmak ve bu kapsamda çağrı merkezi hizmetlerinden yararlanmak, ölçümleme ve müşterilerle yapılan telefon görüşmelerinin kalitesini ve yasal ve sözleşmeden doğan yükümlülüklerimizi yerine getirme amacını ve bu metinde açıklanan amaçlar için değerlendirmek.

 

2- KİŞİSEL VERİLERİN FARKLI KİŞİ VE KURULUŞLARA AKTARILMASININ AMACI:

Cosmedrome iş ortağı olan e-posta iletim şirketleri, Cosmedrome müşterilerine daha spesifik ve etkin bir alışveriş deneyimi yaşatmak, onlara daha kolay ulaşmak, reklam, promosyon ve promosyon faaliyetlerini yürütmek; Sosyal medya şirketleri (Örneğin facebook.com, twitter.com, youtube.com, instagram.com ve benzerleri); Depolama, arşivleme, bilgi teknolojileri desteği (sunucu, hosting, program, bulut bilişim), bilgilendirme gibi alanlarda destek aldığımız internet arama motoru şirketleri (google.com, yandex.com ve benzeri) ve SMS gönderen şirketler yurtiçinde ve yurtdışında güvenlik. Üçüncü şahıslar, Cosmedrome adına veri işleyen, müşteri memnuniyeti ölçümü, profilleme desteği, satış ve pazarlama alanında destek sağlayan şirketler ve denetim şirketleri ile paylaşılabilir.

Satın alma durumunda, aktarmış olduğunuz bazı kişisel bilgileriniz, adınız, telefon numaranız ve adres bilgileriniz, paketlerinizi size ulaştırmak ve ayrıca tahsilatlı kargo hizmetini de özel bir hizmet olarak verebilmek için ulusal ve uluslararası kargo şirketleri ile paylaşılmaktadır. İsteğin.

Ödeme sayfasında istenen kredi kartı bilgileri, güvenliği en üst seviyede tutmak adına hiçbir şekilde Cosmedrome veya ona hizmet veren firmaların sunucularında tutulmamaktadır. Bu sayede ödemeye yönelik tüm işlemlerin banka, anlaşmalı aracı kurum ve bilgisayarınız arasında Cosmedrome arayüzü üzerinden yapılması sağlanmaktadır. Tarafımızdan saklanan kredi kartı numarası maskelenmiştir.

Mesafeli satış işlemlerinde ödemelerinizin yapılabilmesi için kişisel bilgileriniz ulusal ve uluslararası bankalar, finans ve ödeme kuruluşları ile paylaşılmaktadır.

Cosmedrome tarafından toplanan, yukarıda detayları verilen Cosmedrome'un ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, şirketin yürüttüğü ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve yürütülmesi ilgili iş süreçleri, Cosmedrome ve Cosmedrome ile iş ilişkisi içinde olmak. ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliği ve haklarının sağlanması amacıyla iştiraklerimize, hissedarlarımıza, iş ortaklarımıza, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere, ilgililerin menfaatine yönelik ilgili birimlerimizce gerekli çalışmaların yapılması Cosmedrome'un sunduğu ürün ve hizmetlerden faydalanmak ve ilgili iş süreçlerini yürütmek. KVKK'nın 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları çerçevesinde başka kişilerle paylaşılabilecektir.

Cosmedrome, üyelik formlarından topladığı bilgileri, yasal zorunluluklar ve yükümlülükler dışında, söz konusu üyenin bilgisi dışında veya başka bir şekilde faaliyet dışında herhangi bir nedenle kesinlikle üçüncü kişilerle paylaşmaz, ticari amaçla kullanmaz veya satmaz.

Bilgileriniz, ancak resmi makamlarca bu bilgilerin talep edilmesi halinde ve yürürlükteki emredici mevzuat hükümleri gereğince resmi makamlara açıklama yapmak zorunda olduğu durumlarda, bilginiz dışında resmi makamlara açıklanabilecektir.

Cosmedrome, KVKK kapsamında kişisel verilerinizin mümkün olduğu ölçüde korunması için teknik ve idari tedbirler almaktadır. Cosmedrome, "Secure Sockets Layer" (SSL) teknolojisini kullanır. 128 bit SSL sertifikamız sayesinde kişisel bilgileriniz şifrelenir ve gönderilir.

3- KİŞİSEL VERİ TOPLAMA YÖNTEMİ VE HUKUKİ:

Kişisel verileriniz, Cosmedrome web sitesine üye olduğunuzda, e-posta, ilgili web siteleri ve mobil uygulamalar gibi kanallar aracılığıyla, Cosmedrome'a erişime izin verdiğiniz sosyal medya hesaplarınız üzerinden ve/veya aracılığıyla paylaştığınız bilgilerle birlikte kullanılabilir. çağrı merkezi. Kişisel verileriniz Cosmedrome tarafından tamamen veya kısmen otomatik yollarla veya veri kayıt sisteminin bir parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yöntemlerle elde edilebilir. Kişisel verileriniz ayrıca Kanun'un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında ve bu metnin 1. ve 2. maddelerinde belirtilen hukuki sebep ve amaçlar doğrultusunda işlenebilmekte ve paylaşılabilmektedir.

VERİ GÜNLÜĞÜ HAKKINDA BİLGİ:

Cosmedrome web sitesine üye olmadan giriş yaptığınızda, web tarayıcınız bazı teknik verileri otomatik olarak internet sunucumuza aktaracak şekilde ayarlanmakta, daha sonra sizin izniniz olmasa bile bazı bilgiler veri günlüğü kayıtlarına kaydedilmektedir; (Örneğin, Cosmedrome web sitesine giriş tarihi, giriş saati, IP adresi, sitede görüntülenen sayfaların adresleri vb.) Bu bilgiler sizin tarafınızdan Cosmedrome web sitesine bağlandığında, İnternet ortamında istenilen içeriğin size doğru bir şekilde ulaştırılması için teknik amaçlarla gerekli olan bilgiler ve bu bilgilerin toplanması, kullanılmasının kaçınılmaz bir teknik yönüdür. Bu verilere ek olarak, Cosmedrome, sistemle ilgili sorunları tespit etmek ve bu sorunları en hızlı şekilde gidermek için kullanıcıların IP adresi ve data log kayıtlarını tespit eder ve kullanır. IP adresleri, kullanıcıları genel olarak tanımlamak ve gerektiğinde kapsamlı demografik bilgiler toplamak için kullanılabilir.

Google'ın Yeniden Pazarlama ve Demografi ve İlgi Alanı Raporlama özellikleri, Cosmedrome içeriğinde kullanılmaktadır. Reklam ayarlarını kullanarak, kullanıcılar Google'ın Görüntülü Reklamcılık kapsamından çıkarılabilir ve Google Görüntülü Reklam Ağı reklamlarını özelleştirebilirsiniz. Google tarafından sağlanan demografik bilgiler, Web Sitesini ve varsa Web Sitesinde verilen reklamları Kullanıcıların ilgi alanlarına göre özelleştirmek için kullanılır. Bu bilgiler hedef kitle çalışmalarında kullanılırken diğer Kullanıcıların bilgileri ile birlikte reklam yayıncıları ile paylaşılabilir. Bu bilgiler herhangi bir kişisel bilgi (ad, soyad, TC Kimlik Numarası, cinsiyet, yaş vb.) içermemekte olup, grup olarak Kullanıcı eğilimleri üzerinde çalışmak ve hedef kitleyi derlemek amacıyla kullanılmaktadır.

 

 

ÇEREZLER HAKKINDA BİLGİ:

Cosmedrome, diğer birçok web sitesi gibi çerezleri kullanır.

Çerez politikamız hakkında bilgiyi çerez politikası sayfamızda bulabilirsiniz.

SOSYAL MEDYA BAĞLAMINDAKİ SOSYAL İLAVELER HAKKINDA BİLGİ:

facebook.com, twitter.com, youtube.com, instagram.com vb. sosyal medya kanalları, sosyal eklentiler kullanılmaktadır.

Cosmedrome web sitesinde bu tür eklentileri içeren bir sayfayı ziyaret ettiğinizde, bunlar ilk başta etkisizdir. İlgili sayfada belirtilen butona tıklamadığınız sürece eklentiler etkin olamaz. Bu eklentileri etkinleştirerek, bu sosyal ağlara bağlanır ve veri aktarımı için onayınızı onlara bildirirsiniz. Bu sosyal ağlarda oturum açtıysanız, sosyal ağlar bu ziyareti ilgili sosyal ağdaki hesabınızla ilişkilendirebilir. İlgili düğmeye basarsanız, ilgili bilgiler tarayıcınız tarafından doğrudan ilgili sosyal ağa iletilir ve orada saklanır. Veri toplamanın kapsamı ve amacı, verilerin ilgili sosyal ağlar tarafından daha fazla işlenmesi ve kullanılması, haklarınız ve gizliliğinizi korumak için yapabileceğiniz ayarlar için ilgili sosyal ağların Veri Koruma beyanlarına bakın. Bu sosyal ağların Cosmedrome üzerinden sizinle ilgili veri toplamasını istemiyorsanız sitemizi ziyaret etmeden önce ilgili sosyal ağlardan çıkış yapmanız gerektiğini önemle hatırlatırız.

E-POSTA BÜLTENLERİ HAKKINDA BİLGİ:

Üyelik başvurunuz sırasında veya üyeliğiniz sırasında pazarlama faaliyetlerini kabul ve/veya reddetmeyi seçebilir ve tercihinizi güncelleyebilirsiniz. Günlük e-posta gönderim listemizden istediğiniz zaman çıkmak isterseniz, e-postanın alt kısmında bulunan "e-bülten listemizden çıkmak için lütfen tıklayınız" linkine tıklayarak e-bülten aboneliğinden kolayca çıkabilirsiniz. -gönderdiğimiz mailler veya bu bültenlerden çıkmak için Müşteri Hizmetlerimizi telefonla arayabilirsiniz. .

4- KİŞİSEL VERİLERİN SAKLAMA SÜRESİ:

Cosmedrome, yasal düzenlemelerden doğan yükümlülüklerini yerine getirebilir, üyelerine/kullanıcılarına sunduğu hizmeti optimize edebilir ve taraflar arasındaki sözleşmeden doğan yükümlülükler ve hukuki ilişki çerçevesinde ve işbu KVKK Aydınlatma Sözleşmesinde belirtilen hüküm ve koşullar çerçevesinde, Üyelik Sözleşmesi'nin niteliğinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmek için işlendikleri amaç için gerekli olan süre boyunca saklayacaktır. Taraflar arasındaki Üyelik Sözleşmesi ve/veya varsa mesafeli satış sözleşmesinden ve/veya taraflar arasında sair herhangi bir sebeple ortaya çıkabilecek ihtilaflarda Cosmedrome, ilgili mevzuat uyarınca belirlenen süre ile sınırlıdır ve uyuşmazlık kapsamında gerekli savunmaların yapılması ve hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla kişisel verileri kullanım süreleri boyunca saklar. 6698 Sayılı Kanun Md. 7 nci fıkranın 1 inci fıkrasına göre bu metin kapsamındaki kişisel veriler, işlenme amacının ortadan kalkması ve/veya gereken zaman aşımı süresinin sona ermesi halinde ilgili mevzuat kapsamında silinecek, yok edilecek veya anonim hale getirilecektir. verilerin işlenmesi için süresi doldu.

The procedures and methods for exercising the relevant rights should be made in accordance with the terms and methods specified in the notification published by the Personal Data Protection Authority.

 

In accordance with the above-mentioned requests, Cosmedrome can make its justified positive / negative response as soon as possible and within 30 days at the latest in written or digital media. In case the transactions subject to the request require a cost, it is possible to request a fee and expense on the tariff determined by the Personal Data Protection Board in accordance with Article 13 of the Personal Data Protection Law No. 6698.

 

Çalışma Saatleri

Hafta içi - Hafta sonu: 7/24

Her türlü sorunuz için +90 850 885 2268 numaralı çağrı merkezinden bize ulaşabilirsiniz.

Talepleriniz İçin:

Veri Sorumlusu: Cosmedrome

Adres: Maltepe Mahallesi Şehit Bahadır Demir Sokak 3 Çankaya / Ankara

E-mail: support@cosmedrome.com

Tel: +90 850 885 2268

Fax:

Ayarlar

QR kodu

Paylaş

Menu

Beğenilen ürünleri kaydetmek için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Giriş Yap

İstek listelerini kullanmak için ücretsiz bir hesap oluşturun.

Giriş Yap