Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

İmgeden Yoruma

$5.74
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 29-04-2024
Reference:
NK-9786254069840
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Günümüzde imge, hem çekici hem de sakınılması gereken, evrenimizi işgal eden bir varlık ya da kavram gibi değerlendirilir. İmgeden Yoruma başlıklı bu kitap; öncelikle imgeyi tanımlayarak imge türlerini sınıflandırıyor, imge ve algılama ilişkisini ele alıyor. İmgenin toplumsal yaşamda giderek artan önemini kavrayabilmek için imge ve insan bağıntısının kısa bir tarihine yer veriyor. Böylece imgeyle ilgilenmenin, insanlıkla ve kültürle ilgilenmek anlamına geldiğini ortaya koyuyor. İmgenin insanlığın doğuşundan bu yana düşünceye, simgeselliğe ve estetik gereksinimlere eşlik ettiğini gösteriyor. İmgenin bu kadar tartışmalı bir kavram olmasının nedeninin gerçeklikle bağıntısından kaynaklandığı düşüncesinden yola çıkarak imge konusundaki sakınımlarını dile getiren dinlerin, düşünürlerin savları ışığında imge ve gerçeklik bağıntısını irdeliyor, imge konusundaki güncel sorgulamalara yer veriyor.
İmgeden Yoruma tükettiğimiz imgeleri daha iyi anlayarak yöntemsel bir biçimde yorumlamanın, ona edilgen olarak maruz kalmamak için gerekliliğini savunuyor. İmgeleri anlamanın, günümüzde yaygın görülen imge korkusuna ya da sakınımına bir çözüm oluşturabileceğini ileri sürüyor. İmgeyi; olası olumsuz etkilerinden korunmanın en iyi yolunun onu çözümlemek olduğu düşüncesiyle ele alıyor. İmge çözümlemesinde kullanılabilecek yaklaşımlar arasından çok anlamlı ve açıklayıcı bir yöntem olan göstergebilimsel yöntemi ele alarak imgenin bir söylem gibi okunmasının anahtarlarını sunuyor. Göstergelerin değerlendirilmesini somutlaştırmak amacıyla birçok imge çözümlemesine de yer veriyor.
Günlük yaşamın imgeleri, ilginç bir biçimde gerçekliğimizi de yorumlarlar. Evrenimiz zihinsel ve algısal imgelerle sarılıdır. Bu durumda imgeleri çözümlemek, politik ve toplumsal olgularla ilgilenmek anlamına gelir. Asıl tehlike, imgelerin ne olduklarını bilmek istememekten kaynaklanır. Bu kitap da imgeleri mistiklikten arındırıp onlara verilen büyülü gücü geri almaya katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254069840

Data sheet

Publication Year
Şubat, 2021
Number of pages
274
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
15,5x21,5
ISBN
978-625-406-984-0
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in