Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Sağlıkta Şiddet ve İletişim

$3.21
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 29-04-2024
Reference:
NK-9786257363761
Love5
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Maalesef zaman zaman gündemi meşgul eden sağlık ortamında şiddet, önemli bir toplumsal sorun hâline gelmiştir. Geçmişten günümüze hekimler, sağlıkçılar bir türlü önüne geçilemeyen şiddet nedeniyle sözel, psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldılar. Yetmedi, birçok sağlık çalışanı toprağa verildi. Sağlıkta şiddet sorununun; günlük, genel geçer açıklamalarla değil bilimsel temele dayalı, öznesi “iletişim” olan uygulamalarla yönetilmesi gerekmektedir.
Bu kitapta, sağlıkta şiddet sorunu iletişim paradigması çerçevesinde ele alınmış olup sağlıkta şiddet ve iletişim arasındaki ilişki, kuramsal ve uygulamalı olarak bütünleştirilmiş bir biçimde sunulmaktadır. Ayrıca bu çalışma, sağlıkta şiddetin boyutunu göstermekle birlikte iletişimin bu sorun ve çözümündeki önemini vurgulamaktadır.
Yazarın amacı; konuyu bilimsel tartışmaya açmak, zihinleri konu üzerinde düşünmeye sevk etmek ve sağlıkta şiddetin boyutlarını gözler önüne sererek multidisipliner çalışmayla çözümün gerekliliği konusunda kamu kurum ve kuruluşlarını harekete geçirmektir. Bu yolla, konuya iletişim paradigması çerçevesinden bakılarak sağlıkta şiddetin önlenmesi veya azaltılması için gerekli önlemlerin alınabileceğine inanılmaktadır.
Toplum bilimciler, sosyal bilimciler, yasa koyucular, sağlık çalışanları, alanda çalışan profesyoneller, akademisyenler, araştırıcılar, öğrenciler dolayısıyla bu konuya ilgi duyan herkes bu kitapta kendilerini ilgilendiren bölümler bulacaktır.
İletişim paradigması çerçevesinde sağlık hizmetlerinde şiddetin önlenmesi veya azaltılmasında bu konuyla ilgilenenlere ilgilenenlere, bu kitabın güçlü rehber olacağı umulmaktadır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786257363761

Data sheet

Publication Year
Nisan, 2021
Number of pages
126
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-7363-76-1
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in