Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Beslenme Biyokimyası

$13.49
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 29-04-2024
Reference:
NK-9786254273728
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Biyokimya, tıp biliminin temel alanlarından birisidir ve canlı bedeninde gerçekleşen kimyasal tepkimeleri konu edinir. Metabolizma ise biyokimyanın ana konularından birisidir ve temelde yediğimiz, içtiğimiz gıdaların vücudumuzdaki akıbetini inceler. Bir diğer ifadeyle beslenmeyi, hücresel ve moleküler düzeyde inceler. Dolayısıyla beslenme konusu, biyokimyasal bir yaklaşım olmadan tam anlamıyla anlaşılamaz. Doç. Dr. Hasan Basri Savaş'ın editörlüğü ile ortaya çıkan bu eser işte bu yüzden beslenmeye doğru bir yaklaşım sunuyor.
Kitabın içeriğine baktığımızda önce besinlere ve beslenmeye ait temel biyokimyasal bilgilerin verildiğini, daha sonra beslenmeyle ilişikli bazı hastaların biyokimyasal temellerinin anlatıldığını, son olarak da bazı güncel konuların ele alındığını görüyoruz. Sağlıklı beslenmenin temelleri bilinecekse beslenmenin biyokimyası bilinmelidir. Bunun yanında besinleri tanımak ve doğru beslenme davranışları geliştirmek de kuşkusuz çok önemlidir.
Yazar kadrosuna baktığımızda oldukça geniş bir liste görüyoruz. Böyle güzel bir içerik ve seçkin akademik kadronun organizasyonu tahmin ediyorum kolay olmamıştır. Bu yüzden hem editörü hem de katkı veren tüm öğretim üyesi arkadaşlarımı tebrik ediyorum.
Bu kitabın gerek biyokimya gerekse beslenme alanıyla ilgilenen tüm öğrenci ve akademisyenlere faydalı olacağını düşünüyorum.
İyi okumalar.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254273728

Data sheet

Publication Year
Ekim, 2022
Number of pages
584
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-427-372-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in