Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Erken Çocukluk Döneminde Proje Temelli Çevre Eğitimi

$4.68
1
In-Stock 999 Items
999 items in stock
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 17-05-2024
Close
Reference:
NK-9786254178634
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Yaşadığımız dünyada çevre ile iç içe olmak, çevre içinde keşifler yapmak bu sayede çevreyi tanımak ve sevmek, çevreyi korumanın ve doğaya saygı göstermenin ön koşulu niteliği taşımaktadır. Küçük yaşlardan itibaren çocukların çevrede zaman geçirmesi, akranlarıyla birlikte paylaşımlarda bulunması, bazı uygulamaları deneyimlemesi onlara çevre ile ilgili birçok bilgi ve beceri kazandırmaktadır. Ayrıca gerçekleştirilen bu eylemler; çevre farkındalığı kazanma, çevreye duyarlı olma, çevreye olumlu bir tutum sergileme gibi becerileri de yaşama aktarmada oldukça önemli bir etki yaratmaktadır. Çevreyi korumak, çevre sorunlarının farkına varmak, bu sorunlara yönelik çözüm önerileri sunmak, uygulanabilir olanları uygulayabilmek için çaba göstermek gibi daha pek çok becerinin kazanılmasının doğada geçirilen zamanla, doğayı tanımakla ve doğayı sevmekle ilişkili olduğu düşünülmektedir.
Bu kitapta çevre eğitimi kavramı, proje yaklaşımı ile ilişkilendirilerek teorik bir şekilde açıklanmaya çalışılmıştır. Bununla birlikte proje temelli çevre eğitimine yönelik örnekler verilerek eğitimcilerin farklı uygulamaları gerçekleştirmeleri konusunda onları teşvik etmek, onlara farklı bakış açıları sunmak, aynı zamanda öğrenme yaşantılarının uygulamaya geçirilmesinde bir köprü rolü alan okul öncesi öğretmenlere de bu doğrultuda fikir vermek, farklı, yaratıcı örnekler sunmak amaçlanmıştır. Böylelikle çocukların çevreyi yakından tanıması, en önemlisi de doğayı, doğadaki canlı-cansız tüm varlıkları sevmesi sağlanmış olacaktır.
Sürdürülebilir bir yaşam için bu alanda emeği geçen, bu alanla ilgilenen herkese ve özellikle gelecek nesillerin taşıyıcısı olan tüm çocuklara katkı sunması dileği ile…
Read moreShow less
Product Details
NK-9786254178634

Data sheet

Writer
Füsun Kurt Gökçeli
Publication Year
Mayıs, 2022
Number of pages
170
Number of Prints
1. Basım
Dimensions
13,5x19,5
ISBN
978-625-417-863-4
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in