Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

İnovasyon, Açık İnovasyon ve İNOVASYON İÇİN TOPLULUKLARDAN FAYDALANMA (Crowdsourcing)

$3.75
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 06-05-2024
Reference:
NK-9786253982638
Love5
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
İnovasyon, son zamanların en gözde ve en muğlak kavramlarından bir tanesi olma durumunu korumaktadır. İnovasyonun gerekliliği bütün devletler ve sektörler tarafından kabul edilmekle birlikte, bilim insanları tarafından en iyi inovasyon yapma yolları sürekli araştırılmaktadır. İnovasyon, en basit şekliyle, yeni düşüncelerin ekonomiye dönüştürülmesi olarak tanımlanmaktadır.
Ancak, zaman ilerledikçe ve teknoloji geliştikçe geleneksel inovasyon yeterli gelmemeye başlamış ve yeni açılımlar denenmeye başlanmıştır. Bilim insanları, inovasyonu daha ileri bir seviyeye taşımak için durmadan çalışmalar yapmaktadırlar.
Bu çalışmada amaç, inovasyonun tanımını yaparken ilerlediği yolu da göstermektir. Çalışmada, inovasyondan açık inovasyona gelişin ve nihayet topluluklardan faydalanma (crowdsourcing) yöntemine geçişin anlatımı yapılmıştır. Kapalı inovasyon olarak başlayan bu süreç, bilim insanlarının, inovasyonun sadece örgüt içi kaynaklardan faydalanılarak yapılmayabileceğini, örgüt dışı kaynaklardan da faydalanarak daha az maliyetle inovasyon yapılabileceğini ortaya çıkarmasıyla açık inovasyon kavramı olarak devam etmiştir.
İşte crowdsourcing ya da çalışmada çevrilen Türkçe ismiyle topluluklardan faydalanma da inovasyon yapmak üzere dışsal olarak yararlanılan kaynağın bir topluluk olmasından hareketle ortaya çıkan bir kavramdır. O yüzden de literatürde de çok yeni bir kavram olan bu yöntemi, çalışmada ayrıntılarıyla tanıtılmaya çalışılmıştır.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786253982638

Data sheet

Writer
Zeynep Ayfer Bozat
Publication Year
Mart, 2023
Number of pages
92
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-398-263-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in