Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Spor ve Turizm İlişkisi

$7.03
1
In-Stock 999 Items
999 items in stock
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 08-05-2024
Reference:
NK-9786053209959
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
21. yüzyıl, karşılıklı beklentiler nedeni ile spor ve turizmin “çıkar evliliği” yaptığı dönem olarak tanımlanabilir. İnsanların spor yapmak ve/veya sportif etkinlikleri izlemek amacıyla turizm olayına katılmalarından doğan olaylar ve ilişkiler bütününe spor turizmi denmektedir. Günümüzde insanlar spor yapmak için de seyahat yapmaya başlamışlardır. Spor turizminin av, yat, golf, rafting gibi çok sayıda türü ortaya çıkmıştır. Spor turizmi, küresel turizmden daha hızlı bir büyüme göstermektedir.
Spor turizminin ekonomik katkıları yanında; ülkedeki sportif aktivitelerin sayısını artırması, ülke kültürünün tanıtılması, sporda profesyonellik olgusunun gelişmesi, kitle sporunun gelişmesi gibi olumlu etkileri de söz konusudur. Spor turizmi; el sanatları, şehirleşme, ulaşım, ekonomi, alt yapı, istihdam, kültür, eğitim ve buna benzer birçok alanda da olumlu etkiler yaratmaktadır.
Her türlü spor turizmine uygun olanaklara sahip olan ülkemizin spor turizm bağlamında payını artırmasına yönelik çalışmalara ihtiyaç vardır. Bu çalışma “spor turizmi” ile ilgili olarak yapılmıştır.
Çalışmanın içeriği, yazarın alandaki bilgi ve deneyimleri ile zenginleştirilmiştir. Çalışmada, spor ve sporun alt boyutları, sosyolojik, psikolojik, fiziksel ve ekonomik yönleri ele alınmıştır. Ulusal ve uluslararası spor organizasyonlar hakkında içerikler de yer almıştır. Çalışmada spor ve turizm ilişkisi ve spor turizmin etkileri de detaylı olarak açıklanmıştır.
Bu çalışmanın, spor turizmi ile ilgili çalışmalar yapmak isteyen araştırmacılara, sporla ilgili eğitim kurumlarına ve özellikle de spor ve turizm konusunda politika geliştiren kişilere çok büyük katkılar sağlayabileceği düşünülmektedir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786053209959

Data sheet

Writer
Kenan Şebin
Publication Year
Ekim, 2018
Number of pages
304
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-605-320-995-9
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in