Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Taşıt Teknolojisi

$10.09
1
In-Stock 999 Items
999 items in stock
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 18-06-2024
You will get $0.20 in reward when purchase 1 of this product. The reward can be used to pay for your next orders, converted into voucher code or withdrawn to your bank account.
Close
Reference:
NK-9786253973919
Love5
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Taşıt teknolojisi, kavram olarak motorlu taşıtlarda bulunan sistemlerin ve donanımların; yapıları, çalışmaları ve özellikleri konularının bütünüdür. Taşıt Teknolojisi, askerî ve sivil makine mühendisliği, otomotiv mühendisliği, mekatronik mühendisliği, tarım alet ve makinaları mühendisliği, biyosistem mühendisliği gibi lisans programlarında zorunlu veya seçmeli ders olarak müfredatlarda yer almaktadır. Taşıtlar konusu, özel ilgi alanına giren pek çok kişi tarafından da takip edilmektedir. Taşıtları konu edinen birçok yerli-yabancı birçok dergi, TV kanalı ve web sayfası bulunmaktadır. Bu yayın organlarında taşıtlar tanıtılmakta ve sürüş teknikleri konusunda aydınlatıcı bilgiler sunulmaktadır.

Taşıt Teknolojisi kitabı, on bir bölümden oluşmaktadır. Güç aktarma organlarından karoseriye, tekerleklerden direksiyon sistemine ve frenlere kadar tüm konular ayrı bir bölümde incelenmiştir. Her bir bölüm kendi içerisinde ayrı bir kitabın konusu olsa da temel bilgiler şekiller yardımıyla izah edilmeye çalışılmıştır. Anlatımda olabildiğince yalın bir dil tercih edilmiştir.

Taşıt teknolojisi, taşıt mekaniğinin bir önceki istasyonudur. Bu seviyede, donanımların tanıtımı, özellikleri, çalışma durumları incelenmiştir. Taşıt mekaniği ise sistemlerin çalışma koşullarında karşılaştıkları ve karşı koydukları kuvvet, hareket biçimleri, hızları, ivmeleri konularını kapsamaktadır. Son aşama ise tasarımdır. Taşıt tasarımı, bu seviyelerin üzerine donanımların seçimi, elemanlarının boyutlandırılması, taşıtın biçimlendirilmesi, aerodinamik yapısı, malzeme seçimi, imalat yöntemi gibi hususları inceler. Bilgisayar destekli mühendislik yöntemi ile sorunlar analiz edilir. Gerçeğe en yakın değerlere ulaşmaya çalışılır. Taşıt Teknoloji kitabı, bu bakış açısıyla konuları incelemiştir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786253973919

Data sheet

Writer
Muzaffer Hakan Yardım
Publication Year
Eylül, 2023
Number of pages
388
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-397-391-9
Reviews(1)
Overall rating
5
1 Review
Quality
(5)
Speed
(5)
Communication
(5)

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in