Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

TOPOLOJİ VE KATEGORİ TEORİSİ

$11.09
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 29-04-2024
Reference:
NK-9786253976828
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Kitap, genel ve cebirsel topoloji ile kategori teorisinin temel konularını çok örnekli olarak sunmak üzere hazırlanmıştır. İlgili kavramlar tanıtıldıktan sonra çeşitli örneklerle zenginleştirilmiş, her bölümün sonunda konu ile ilgili alıştırmalara yer verilmiştir. Topolojik uzay, sürekli fonksiyon, topolojik özellik, metrik uzay gibi temel kavramlar üzerinde durulmuştur. Topoloji elde etme yöntemlerinden başlangıç, bitiş topolojisi kavramları verilerek çarpım ve bölüm topolojileri tanımlanmıştır. Sayılabilir uzaylar, kompakt uzaylar, ağlar ve süzgeçler, irtibatlı ve eğrisel irtibatlı uzaylar, dizisel anlamda süreklilik, kompaktlık ve irtibatlılık kavramları incelenmiştir. Topolojinin bazı uygulamalarına yönelik topoloji-sıralama, sonlu topoloji-graf, T0 uzayı-kısmı sıralama ilişkileri verilmiştir. Homotopi, örtü uzayı, temel grup, topolojik grup gibi cebirsel topolojinin bazı konuları üzerinde durulmuştur. Kategori örnekleri, kategori teorisindeki özel nesneler, morfizim, funktor, doğal dönüşüm, kategori denkliği, grupoid ve bazı özellikleri sunulmuştur.
Kolay okunması ve anlaşılması için gerekli özen gösterilmiş, tüm tanımlar, örnekler, teoremler, sonuçlar numaralandırılmış ve okuyucuya takip etme kolaylığı sağlanmıştır.
Kitabın, üniversitelerin matematik bölümleri lisans ve lisansüstü öğrencileri için gerekli topolojik alt yapının kazanılmasında yararlı olacağı gibi bu sahada çalışanlara ve bilimsel araştırma yapanlara yardımcı olacağı düşünülmektedir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786253976828

Data sheet

Writer
Osman Mucuk
Publication Year
Ekim, 2023
Number of pages
606
Number of Prints
Geliştirilmiş 3. Basım
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-397-682-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in