Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Office & Stationery
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

Türkiye’de Boru Hatlarının Güvenliği

$7.35
1
In-Stock 999 Items
999 items in stock
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 10-05-2024
Reference:
NK-9786253987923
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Alert me when price drops
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Bu kitapta, üreticilerle tüketiciler arasında bir enerji geçiş ülkesi olmanın ötesine geçerek bir enerji terminali olmayı hedefleyen Türkiye'nin, boru hatlarının güvenliği konusunu nasıl ele aldığı incelenerek mevcut boru hatları güvenlik sisteminin iyileştirilmesini öngören kapsamlı bir ideal model sunulması amaçlanmıştır. Kitapta; bu doğrultuda enerji arz güvenliği konusundan çok iletim güvenliği, diğer bir ifadeyle mevcut ya da yapılması planlanan boru hatlarının korunması, güvenliğinin sağlanması konuları üzerinde durulmuş, petrol ve doğal gaz boru hatlarıyla petrol ve doğal gaz taşımanın güvenlik boyutuna odaklanılmıştır. Kitabın ana iddiası, “Türkiye'de kritik altyapı tesisi olarak algılanan boru hatlarının güvenliğini sağlamada, kapsamlı ve bütüncül bir yaklaşımın olmadığıdır”.
Kitabın Türkiye'de enerji iletim güvenliği ve boru hatlarının korunması konusundaki özgün katkısı, boru hatları iletim güvenliği konusunun kapsamlı bir çerçevede ilk defa ele alınmasıdır. Önerilen ideal güvenlik yapısı da bu çerçevede bir öneri olarak görülmelidir. Söz konusu ideal yapının, Türkiye'nin idari ve yasal gerçekleri ışığında mümkün olduğunca geniş kapsamlı ve uygulanabilir bir model olmasına çalışılmıştır. Amaç, önerilen yapıyla mevcut boru hatları güvenlik politikalarının iyileştirilmesi ve daha etkin bir kurumsal yaklaşımın oluşturulmasına katkı sağlanmasıdır.
Türkiye coğrafyasında yer alan ve gelecekte inşa edilmesi düşünülen Doğu Akdeniz boru hattı projesi gibi projelerin güvenliğini sağlamada, bu kitapta yer alan önerilerin karar vericilere ve proje yöneticilerine yardımcı olacağı düşünülmektedir. Ayrıca enerji iletimi, boru hatları ve kritik altyapı güvenliği konusunda çalışan ve araştırmalar yapan akademisyenlere, saha çalışanlarına ve konu hakkında bilgi edinmek isteyenlere, bu kitapta ayrıntılı bilgiler sunulmuştur. Kitabın gerek akademik düzeyde gerekse saha çalışanları düzeyinde yapılan araştırmalar ile yazılmış olmasının, kitabı kendi alanında daha özel bir konuma getirdiği değerlendirilmektedir.
Read moreShow less
Product Details
NK-9786253987923

Data sheet

Writer
M. Melih Başdemir
Publication Year
Eylül, 2023
Number of pages
268
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16,5x24
ISBN
978-625-398-792-3
Reviews
No comments

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in