Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

YEREL SEÇİM SİSTEMİ - Türkiye İçin Yeni Seçim Sistemi Önerisi

$3.85
Sold out
Notify me when available
Reference:
NK-9786257258890
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Umut; azmi ve gayreti ile hep göz doldurmuştu. Yerel seçim sistemini incelediği bu çalışmasında da oldukça başarılı bir esere imza atmış.
Türkiye'de yerel seçimler, genellikle ulusal siyasetin gölgesinde kalmıştır. Bu durum yerel seçim sistemiyle ilgili tartışmalar için de geçerlidir. Seçim sistemine dair tartışmalarda, yerel seçim sisteminin sorunları çok az gündeme gelmiştir. Bu bağlamda Umut'un çalışması, çok önemli bir boşluğu dolduruyor; hem yerel seçim sistemindeki sorunları başarıyla ortaya koyuyor hem de bu sorunları aşmaya yönelik kayda değer öneriler getiriyor.
Prof. Dr. Erbay ARIKBOĞA

Türkiye'de seçim sistemi denilince ulusal düzeydeki seçimler akla gelir, akademik ve siyasi tartışmalar da bu bağlamda yürütülür. Son dönemde gerçekleştirilen yerel yönetim reformlarında bile yerel seçim sistemi göz ardı edilmiştir. Ancak yerel demokrasinin dinamizmi, yerel siyasetin belirleyiciliği ve güçlü belediyecilik geleneği dikkate alındığında yerel seçim sisteminin temsilde adalet ve yönetimde istikrar ilkeleri arasında dengeli bir şekilde yeniden dizayn edilmesine duyulan ihtiyaç ortadadır.
Genç akademisyen Umut Üzmez'in çalışması, Türkiye'de yerel seçim sisteminin belediyeler ve büyükşehir belediyeleri özelinde temel sorunlarını isabetli bir şekilde tespit etmekle kalmıyor, bu sorunlara ilişkin uygulanabilir çözümler de ortaya koyuyor.
Doç. Dr. Özer KÖSEOĞLU

Read moreShow less
Product Details
NK-9786257258890

Data sheet

Writer
Umut Üzmez
Publication Year
Aralık, 2020
Number of pages
206
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
16x23,5
ISBN
978-625-7258-89-0
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in