Click for more products.
No products were found.
Women
Men
Children
Personal Care
Home & Living
Mother & Baby
Electronic
Sports & Outdoor
Hobby, Gift & Art
Supermarket
×

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI - I / Piton Kod Örnekleriyle

$10.51
1
In-Stock 999 Items
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 06-05-2024
Reference:
NK-9786254273858
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Free shipping on your purchases of 450 TRY or more with UPS
Description
Bu kitap, endüstri mühendisliği bölümlerinde ve harp akademilerinde lisans ve lisansüstü seviyede verilen Yöneylem Araştırması dersleri dikkate alınarak hazırlanmıştır. Kitapta konular matematik programlama bakışı ve çözüm algoritmaları yönü vurgulanarak incelenmiş, yöntemlere ilişkin kodlar bu bakışı desteklemek amacıyla geliştirilmiştir.
Geliştirilen Piton kodlarda, Piton diline has fonksiyonların kullanılmamasına özen gösterilmiş ve genel programlama bilgisine sahip okuyucuların takip edebileceği nitelikte hazırlanmıştır.
Kitapta, çok değişkenli ve kısıtlı/kısıtsız doğrusal olmayan optimizasyon problemleri için analitik ve sayısal arama yöntemleri, dinamik programlama ve ağaç yapıları, Markov zincirleri ve çok amaçlı programlama gibi, az değinildiği düşünülen konular ele alınmıştır. Kuyruk modelleri ve sayısal arama teknikleri piton kodlarla, konunun daha iyi kavranmasını sağlamak amacıyla, yoğun bir şekilde desteklenmiştir.
Kitapta bir problem sıklıkla aynı çözüm yönteminin farklı teknikleriyle ve hatta birden fazla matematik programlama yöntemiyle, konuya olan bakış açısını genişletmek için gerçekleştirilmiştir. Doğrusal programlama problemlerinin dinamik programlamayla, dinamik programlama problemlerinin ağaç yapıları ve doğrusal olmayan modellemeyle, doğrusal olmayan programlama problemlerinin doğrusallaştırılarak çözülmesi, aynı yöntemin farklı çözüm teknikleriyle ele alınması hep bu amacı desteklemek için yapılmıştır.

Read moreShow less
Product Details
NK-9786254273858

Data sheet

Writer
M. Fatih Hocaoğlu
Publication Year
Ekim, 2022
Number of pages
540
Number of Prints
1. Baskı
Dimensions
13,5x21,5
ISBN
978-625-427-385-8
Reviews
No comments

Settings

Menu

Create a free account to save loved items.

Sign in

Create a free account to use wishlists.

Sign in