Click for more products.
No products were found.
Kobiety
Mężczyźni
Dziecko
Do Higieny Osobistej
Dom & Życie
Sport & Outdoor
Hobby, prezent i sztuka
Supermarket
×

ÖZGÜL ÖĞRENME GÜÇLÜĞÜ - Aile ve Öğretmen Kitabı

$6,28
1
W magazynie 999 Przedmioty
999 produktów w magazynie
Delivery: 1 working days Estimated Delivery Date: 09-05-2024
Reference:
NK-9786254064197
Love0
Add to compare0
Add to wishlist
Powiadom mnie, gdy cena spadnie
Bezpłatna wysyłka przy zakupach o wartości 450 TRY lub więcej z UPS
Opis
“Öğretmenlerim; aklımın yavaş çalıştığını, asosyal olduğumu ve ölene kadar aptal rüyalarımın peşinde sersemce savrulacağımı söylüyorlardı.”
Albert Einstein – Bilim İnsanı
Özgül Öğrenme Güçlüğü (ÖÖG); sıklıkla çocuğun akademik yaşantısının başlamasıyla fark edilen, ancak uzman kişilerce tespit ve müdahale edilmediği takdirde yaşam boyu etkisinin kişiyi yaşamının her alanında mücadele etmeye mecbur bıraktığı, genetik ve çevresel faktörlerin etkili olduğu nörobiyolojik temelli bir bozukluktur. Sıklıkla sadece “okuma” becerisinde yaşanan zorluk gibi tanımlandığı için “DİSLEKSİ” tanımı “Özgül Öğrenme Bozukluğu” yerine daha çok kullanılmaktadır.
Bazen “bozukluk”, bazen “hastalık”, bazen “güçlük”, bazen de “farklılık” olarak tanımlansa da bireyin hem sosyal hem de akademik yaşantısını ciddi oranda etkileyen, zekâdan bağımsız bir durum olmasına rağmen bazı durumlarda “zekâ geriliği” gibi yanlış algılanan bir güçlüktür.
ÖÖG; dil gelişimini ve kullanımını, sözel ve yazılı ifade, okuma yazma ve matematik becerilerini etkileyen bir güçlük olduğu için okul başarısızlığı ve ek olarak okula uyum sorunlarını da beraberinde getirebilmektedir. Okul hayatının çocuğun ruhsal gelişimindeki önemi göz önüne alındığında, doğru tespit ve müdahale edilmediği durumlarda, eşlik eden Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu, Kaygı Bozuklukları ve Davranış Bozukluğu sıklıkla atlanan komorbid durumlardır ve çocuğun duygusal travma yaşamasına zemin hazırlar.
Yaklaşık 10 yıllık deneyim ve tecrübenin sonucunda bu kitabın yazılmasına karar verilmiştir. Çocuk ve Ergen Psikiyatristi ve Çocuk Psikologlarının oluşturduğu bir ekibin pratik uygulamaları paylaşılmıştır. ÖÖG ile ilgili doğru bilinen yanlışların neler olduğunu, erken tespitin ve doğru müdahalenin önemini, ÖÖG olan çocuğun yasal haklarının neler olduğunun anlatıldığı bir başvuru kitabı olarak da kullanılması dileğiyle…
Read moreShow less
Szczegóły produktu
NK-9786254064197

Opis

Pisarz
Figen Karaceylan Çakmakcı, B. Meryem Gönenç, Seçil Çiçek Eren
Rok publikacji
Ekim, 2020
Numer stron
96
Liczba wydruków
1. Baskı
Dimensions
23x23
ISBN
978-625-406-419-7
Reviews
No comments
5 innych produktów w tej samej kategorii:

Ustawienia

Menu

Create a free account to save loved items.

Zaloguj się

Create a free account to use wishlists.

Zaloguj się